1: Pune ciresele curatate la foc mic impreuna cu zaharul. Tine pana se leaga sosul.
2: Pentru blat, topeste pe baie de aburi ciocolata, adauga zaharul, untul si laptele si tine sa dea in doua clocote. Lasa la racorit si adauga galbenusurile, faina, cacaua iar la final, albusurile spuma.
3: Toarna compozitia intr-o tava cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu faina, si da la copt 20-25 de minute.
4: Pentru crema, pune pe bain-marie amestecul din galbenusuri si lapte. Adauga ciocolata si tine pe foc pana se ingroasa crema. Pune gelatina inmuiata, esenta de vanilie si amesteca usor.
5: Taie blatul pe jumatate, umple cu un sfert din crema alba, asaza un strat de sos de cirese, din nou crema, cealalta jumatate de blat. Imbraca tortul in restul de crema alba si da la rece.
Revista Bucataria de Azi
500 g cirese
200 g zahar
PENTRU BLAT
1 pachet cu unt
300 g zahar
3 linguri cu cacao
100 g ciocolata neagra menaj
3 linguri cu lapte
5 oua
8 linguri cu faina
PENTRU CREMA
1 l lapte
6 galbenusuri
200 g ciocolata alba menaj
2 plicuri cu gelatina
esenta de vanilie
Adaugă comentariu