Decongelezi foile de aluat. Cureti si speli spanacul, il oparesti in apa fiarta, il scurgi si-l lasi la racit. Il presezi si-l tai fin de tot. Intr-un castron, amesteci spanacul cu sare, nucsoara si 2 linguri de ulei de masline.
Bati 2 oua cu ricotta si 40 g parmezan ras. Adaugi piureul de spanac si amesteci bine. Incalzesti cuptorul la 180˚ (foc iute).
Dai prin faina doua dintre foile de aluat. Una o asezi in forma de copt unsa cu unt, o stropesti cu ulei, apoi o pui si pe a doua. Torni umplutura in forma, asezi restul de oua si presari restul de parmezan.
A treia foaie de aluat o ungi cu ulei si o asezi drept capac. Daca iti ramane aluat, faci din el ornamente cu care decorezi tarta. Cu o scobitoare, intepi tarta in mai multe locuri si introduci tava in cuptorul fierbinte.
Coci torta pasqualina circa 60 de minute, pana devine galben-aurie, o scoti din cuptor si o servesti calda.
Revista FEMEIA.
450 g aluat congelat
1 kg spanac
nucsoara
2 linguri de ulei de masline
8 oua crude
500 g branza ricotta
70 g parmezan proaspat ras
4 linguri de ulei de masline
Adaugă comentariu