Revista Practic în bucătărie

Tortellini de casa

1.    Pentru umplutură, toacă mărunt cărnurile și călește-le în ceapa rumenita in puțin ulei. Lasă să se răcorească, adaugă oul și mirodeniile și amestecă bine, să se întrepătrundă aromele. Lasă deoparte.
2.    Pentru aluat, frământă ingredientele. dacă folosești pentru întins mașina de paste, aluatul e bine să fie mai tare. Dacă întinzi foaia cu sucitorul, aluatul e bine să fie mai moale.
3.    Taie aluatul de paste în pătrate potrivit de mari, pune pe mijloc o linguriță cu umplutură de carne și îndoaie astfel încât să obții un triunghi. Presează-l ușor și îndoaie triunghiul pe degetul arător, lipind capetele. Pare complicat, dar ai să-ți dai seama că nu e deloc așa, chiar vei forma tortellini foarte repede. Când sunt gata toți, pune-i la fiert în apă cu sare.
4.    Pentru sos, încinge uleiul într-o tigaie adâncă împreună cu usturoiul feliat. Adaugă roșiile tăiate pe jumătate, puțin oregano și lasă să dea 1-2 clocote.
5.    Adaugă tortellini de casă scurși, amestecă ușor să nu-i sfărâmi, presară busuioc și parmezan și servește-i imediat.
creit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

tortelini_174637967_mica.jpg

pentru aluat
200 g făină
2 ouă
un praf de sare

pentru umplutură:
200 g carne de porc
100 g bacon
1 ceapă mică tocată
1 ou, ulei
sare, piper

pentru sos
500 g roșii cherry
1 lingură cu ulei de măsline
1 cățel de usturoi
sare, piper, busuioc, oregano
parmezan

Putin migalosi de pregatit, dar cu gust deosebit, tortellini de casa sunt un adevarat rasfat pentru cei dragi.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE