Home » Vegetarian & vegan » Tortelloni cu dovleac si nuci
Vegetarian & vegan

Tortelloni cu dovleac si nuci

  1. Taie dovleacul în felii și coace-l în cuptorul preîncălzit până când acesta se înmoaie.
  2. Într-un bol amestecă făina cu cele 4 ouă și un praf de sare.
  3. Framântă până la obținerea unui aluat omogen, apoi lasă-l 30 de minute să se odihnească.
  4. Extrage pulpa dovleacului, adaugă mierea de albine, turmericul, ghimbirul ras, muștarul, parmezanul și un praf de sare.
  5. Procesează ingredientele cu un blender, iar în cazul în care compoziția este prea lichidă mai adaugă parmezan.
  6. Din aluatul frământat, întinde o foaie subțire și repartizează grămezi de piure din dovleac lăsând o distanță de 2-3 cm între ele și 4 cm de la margine.
  7. Pliază marginea foii peste umplutură, apoi taie pastele cu ajutorul unei rotițe speciale. 
  8. Într-o crăticioară adaugă untul la topit și pune usturoiul, nucile tocate, sare și piper.
  9. Lasă sosul pe foc pentru 5 minute, amestecând frecvent. 
  10. Fierbe pastele în apă clocotită cu sare, până când se ridică la suprafață.
  11. Scurge-le și amestecă-le cu sosul de nuci.
  12. Servește-le imediat cu parmezan ras. 

 Credit Foto: Fotolia/Marco Mayer 

Poza principala

tortelloni_cu_dovleac_si_nuci.jpg

  • 400 g făină
  • 4 ouă 
  • sare
  • 2 kg dovleac
  • 5 linguri parmezan ras
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură ghimbir ras
  • jumătate linguriță turmeric
  • 100 g miez de nucă
  • 50 g unt
  • 1 cățel usturoi
  • 3 linguri parmezan ras ( pentru sos )
  • piper
Piure de dovleac, impăturit în aluat de paste și cu topping de nuci.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.