- Taie dovleacul în felii și coace-l în cuptorul preîncălzit până când acesta se înmoaie.
- Într-un bol amestecă făina cu cele 4 ouă și un praf de sare.
- Framântă până la obținerea unui aluat omogen, apoi lasă-l 30 de minute să se odihnească.
- Extrage pulpa dovleacului, adaugă mierea de albine, turmericul, ghimbirul ras, muștarul, parmezanul și un praf de sare.
- Procesează ingredientele cu un blender, iar în cazul în care compoziția este prea lichidă mai adaugă parmezan.
- Din aluatul frământat, întinde o foaie subțire și repartizează grămezi de piure din dovleac lăsând o distanță de 2-3 cm între ele și 4 cm de la margine.
- Pliază marginea foii peste umplutură, apoi taie pastele cu ajutorul unei rotițe speciale.
- Într-o crăticioară adaugă untul la topit și pune usturoiul, nucile tocate, sare și piper.
- Lasă sosul pe foc pentru 5 minute, amestecând frecvent.
- Fierbe pastele în apă clocotită cu sare, până când se ridică la suprafață.
- Scurge-le și amestecă-le cu sosul de nuci.
- Servește-le imediat cu parmezan ras.
Poza principala
- 400 g făină
- 4 ouă
- sare
- 2 kg dovleac
- 5 linguri parmezan ras
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură miere
- 1 lingură ghimbir ras
- jumătate linguriță turmeric
- 100 g miez de nucă
- 50 g unt
- 1 cățel usturoi
- 3 linguri parmezan ras ( pentru sos )
- piper
Piure de dovleac, impăturit în aluat de paste și cu topping de nuci.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu