1. Spală dovleceii și taie-i în felii subţiri (fără să-i cureţi de coajă). Încălzește cuptorul. Pune feliile de dovlecel într-o tavă unsă cu ulei, răsfiră-le pe toată suprafaţa și dă-le la cuptorul încins 20 de minute.
2. Bate ouăle, adaugă sare și piper după gust, oregano și pătrunjel tocate mărunt, iar la final, brânza rasă. Între timp, călește în ulei încins frunzele de spanac spălate și zvântate (păstrează câteva frunze crude pentru decor).
3. Unge cu ulei două tigăi cu diametrul de 20 cm, așază mai întâi frunze de spanac călite și felii de dovlecel coapte, apoi câte o jumătate din compoziţia de ouă și verdeţuri. Bagă tigăile în cuptor (dacă au mânere detașabile ori sunt din materiale care suportă căldura) și lasă-le 15- 20 de minute.
4. Răstoarnă pe un platou cele două tortilla, decorează cu frunze de spanac crude, felii de dovlecel copt, pătrunjel și oregano tocate fin. Servește imediat.
ȘTIAI? Brânza Gouda este preparată din lapte de vacă și are o consistenţă puţin mai dură. Cele mai bune sortimente au vechimea de 2-3 ani și sunt mai închise la culoare.
800 g dovlecei
150 g spanac
10 ouă
200 g brânză Gouda
oregano
pătrunjel
sare
piper
ulei
Adaugă comentariu