
CE ESTE? Acizii grasi esentiali de tip Omega 3 sunt implicati in cadrul schimburilor metabolice ale celulelor nervoase, insa detin un rol important si la raspindirea impulsurilor nervoase. Astfel impiedica degradarea psihica prin pierderea treptata a memoriei. Omega 3 trebuie obtinuta din mancare, intrucat nu poate fi secretata de corpul nostru.
CARE SUNT BENEFICIILE? Omega 3 are un rol important in prevenirea bolilor de inima, protejeaza incheieturile si vederea si poate reduce chiar simptomele depresiei si ale dementei. Cercetari recente au relevat ca ar putea avea un rol important si in incetinirea procesului de imbatranire.
CARE SUNT CELE MAI BUNE SURSE? Pestii uleiosi precum somonul, macroul si scrumbia sunt cele mai bune surse de Omega 3. Si tonul proaspat este o sursa importanta, insa tonul conservat, care este gatit inainte de a fi pastrat, isi pierde uleiurile esentiale, nu este bogat in Omega 3.
SI DACA SUNT VEGETARIAN? Omega 3 poate fi gasita si in alune si in uleiul de in, deci vegetarienii pot beneficia si ei de Omega 3.
CONTEAZA CUM GATESC? Probabil ca da. Cercetatorii americani sunt de parere ca pestele fiert sau la cuptor pastreaza acesti acizi grasi mai bine decat daca l-am gati in alt fel.
Adaugă comentariu