Revista Practic în bucătărie

Treci vara cu bine

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
În acest sezon pielea şi ochii au nevoie de protecţie specială, dar nu numai ele pot avea de suferit de pe urma caniculei.
hidratare.jpg

Când afară e foarte cald, mare parte din rezervele de apă ale organismului sunt eliminate prin transpiraţie, iar riscul de deshidratare creşte. Totodată, e sezonul când soarele arde când şi unde nici nu te-aştepţi!

 

Bea multă apă

Mai ales când eşti pe stradă, iar căldura devine insuportabilă, nu ezita să te hidratezi. Nu bea apă foarte rece şi consum-o încet, înghiţitură cu înghiţitură.  Consumă lichide chiar şi atunci când nu ţi-e sete, inclusiv dimineaţa când te trezeşti. În plus, alege pe post de gustări fructele cu un conţinut mare de apă şi puţine calorii, precum pepenele!

 

Retete De vara

 

Protejează ochii

Ochelarii de soare sunt de nelipsit în zilele însorite! Dacă pleci de acasă fără ei şi te expui chiar şi pentru câteva minute la soare puternic, are de suferit vederea, cât şi pielea fină din jurul ochilor.

 

Alege protecţia cea mai mare!

Persoanele cu pielea foarte albă sunt cele mai expuse efectelor nocive ale radiaţiilor solare. Totuşi, nici ceilalţi nu-s feriţi de griji. Foloseşte o cremă cu factor crescut de protecţie solară chiar şi când mergi prin oraş la orele amiezii, nu doar dacă eşti la plajă.

 

Castraveți murați de vară

Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE