Trei beneficii pentru sănătate ale busuiocului

Sursa
RomaniaLibera.ro
Proaspăt sau uscat, busuiocul este o plantă aromatică care poate oferi un plus de savoare unei rețete într-un mod sănătos. Acesta poate fi folosit nu numai pentru a condimenta mâncarea, ci și pentru a trata diverse afecțiuni medicale cum ar fi dureri de cap si tuse.
busuioc_mica.jpg

Puține calorii. Puteți adăuga busuioc proaspăt în salată sau paste fără teama că veți consuma mai multe calorii: 100 de grame de busuioc verde conțin numai 27 de calorii. În schimb, aceeși cantitate de busuioc uscat conține 251 de calorii. 

Citește pe romanialibera.ro și Cinci motive pentru a mânca mai multe ciuperci 

Protecție antibacteriană. Dacă spălați alimentele cu apă și puțin ulei esențial de busuioc vă veți asigura că eliminați bacteriile, cum ar fi E.coli și Listeria, care pot provoca intoxicații alimentare. Puteți face, de asemenea, o vinegreta de busuioc proaspăt pe care să o folosiți peste salată sau legume.

Busuiocul este o sursă excelentă de vitamina K, care este necesară pentru coagularea normală a sângelui și sănătatea oaselor. Adulții au nevoie de 90 micrograme pe zi,  iar adăugând două linguri de busuioc proaspăt tocat în cină veți obține cu ușurință un sfert din această cantitate. 

Citește pe romanialibera.ro și Trei motive pentru a mânca mai multe pere 

 

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE