Home » Trigoane cu spanac

Trigoane cu spanac

1. Într-o tigaie, înăbușă într-o lingură cu ulei jumătate din cantitatea de spanac. După două minute, scoate-l și taie-l mărunt. Fă la fel cu restul de spanac.

2. Adaugă apoi ulei în tigaie și călește prazul feliat vreo 2-3 minute. Pune spanacul tăiat și pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Ţine pe foc 1-2 minute, cât să se întrepătrundă aromele, și lasă deoparte la răcit. Adaugă brânza și ouăle și amestecă.

3. Unge foile de plăcintă cu ulei, suprapune-le si da-le formă dreptunghiulară, apoi pune câte o lingură de umplutură. Împăturește astfel încât să formezi trigoane.

4. Pune-le în tava tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu puțin ulei (sau unt topit) și coace-le 20-25 de minute sau până ce devin aurii și crocante.

credit foto: © Lilyana Vynogradova – Fotolia.com_mica

Pateuri provensale

Poza principala

trigoane_cu_spanac_fotolia_52296296_subscription_xxl.jpg_c_lilyana_vynogradova_-_fotolia.com_mica.jpg

400 g foi de placintă

900 g spanac

250 g brânză feta

1-2 ouă

ulei de măsline

3-4 fire de praz

1 legătură de pătrunjel

sare

piper

 

 

Pateuri cu varză și chimen

Pentru serile în compania prietenilor sau a celor dragi, pregătește trigoane cu spanac si branza sarata. Buuuune rau
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE