1. Într-o tigaie, înăbușă într-o lingură cu ulei jumătate din cantitatea de spanac. După două minute, scoate-l și taie-l mărunt. Fă la fel cu restul de spanac.
2. Adaugă apoi ulei în tigaie și călește prazul feliat vreo 2-3 minute. Pune spanacul tăiat și pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Ţine pe foc 1-2 minute, cât să se întrepătrundă aromele, și lasă deoparte la răcit. Adaugă brânza și ouăle și amestecă.
3. Unge foile de plăcintă cu ulei, suprapune-le si da-le formă dreptunghiulară, apoi pune câte o lingură de umplutură. Împăturește astfel încât să formezi trigoane.
4. Pune-le în tava tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu puțin ulei (sau unt topit) și coace-le 20-25 de minute sau până ce devin aurii și crocante.
credit foto: © Lilyana Vynogradova – Fotolia.com_mica
400 g foi de placintă
900 g spanac
250 g brânză feta
1-2 ouă
ulei de măsline
3-4 fire de praz
1 legătură de pătrunjel
sare
piper
Adaugă comentariu