
Înainte de a așeza fructele deasupra unui blat, presară înainte un strat subțire de griș. Acesta va absorbi sucul fructelor, iar blatul nu se va rămâne necopt.
Pentru a fi sigură că se coace, înfige câteva macaroane rupte într-o prăjitură înaltă cu fructe,. În acest fel, blatul se va coace mai repede și nu va rămâne crud la mijloc. Când prăjitura s-a copt, nu-ți rămâne decât să scoți macaroanele.
Înainte de a scoate tava cu prăjitură din cuptor, testează blatul cu o scobitoare. Daca de aceasta nu rămâne lipit aluatul, atunci poți scoate prăjitura din cuptor.
După ce ai turnat compoziția în tava de copt, bate-o ușor pe masa de lucru astfel încât aluatul să se distribuie uniform în tavă.
Întotdeauna pune un praf de sare în compoziția unei prăjituri. În acest fel, potențezi aromele și vei obține o prăjitură mai gustoasă și aromată.
Daca pui mai multe esențe într-o prăjitură cu fructe, începe cu cea de vanilie pentru că are cea mai puternică aromă.
Când bați albușurile pentru o prăjitură, șterge ustensilele de gătit cu suc de lămâie sau oțet pentru a fi sigură că sunt perfect degresate. Urmele de grăsime pot afecta spuma de albușuri.
Adaugă comentariu