Home » Blog » Trucuri pentru reusita unei prăjituri cu fructe
Blog

Trucuri pentru reusita unei prăjituri cu fructe

Indiferent de sezon, cu ajutorul fructelor proaspete sau congelate poți pregăti prăjituri delicioase.
fructe.jpg

Înainte de a așeza fructele deasupra unui blat, presară înainte un strat subțire de griș. Acesta va absorbi sucul fructelor, iar blatul nu se va rămâne necopt.

 

Pentru a fi sigură că se coace, înfige câteva macaroane rupte într-o prăjitură înaltă cu fructe,. În acest fel, blatul se va coace mai repede și nu va rămâne crud la mijloc. Când prăjitura s-a copt, nu-ți rămâne decât să scoți macaroanele.

 

Prăjitura cu fructe de sezon

 

Înainte de a scoate tava cu prăjitură din cuptor, testează blatul cu o scobitoare. Daca de aceasta nu rămâne lipit aluatul, atunci poți scoate prăjitura din cuptor.

 

După ce ai turnat compoziția în tava de copt, bate-o ușor pe masa de lucru astfel încât aluatul să se distribuie uniform în tavă. 

 

Întotdeauna pune un praf de sare în compoziția unei prăjituri. În acest fel, potențezi aromele și vei obține o prăjitură mai gustoasă și aromată.

 

Crema de zahar ars cu caise

 

Daca pui mai multe esențe într-o prăjitură cu fructe, începe cu cea de vanilie pentru că are cea mai puternică aromă.

 

Când bați albușurile pentru o prăjitură, șterge ustensilele de gătit cu suc de lămâie sau oțet pentru a fi sigură că sunt perfect degresate. Urmele de grăsime pot afecta spuma de albușuri.

 

Briose pufoase cu prune si ricotta

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.