Home » Blog » Trucuri simple pentru a gati cel mai delicios cheesecake
Blog Deserturi & băuturi

Trucuri simple pentru a gati cel mai delicios cheesecake

Sursa
ecuicine.ro
Foto
Fotolia
Pentru ca cheesecake-ul să-ţi iasă perfect, cremos, fin şi fără fisuri sau crăpături, ţine cont de aceste trucuri!
trucuri_simple_pentru_a_gati_cel_mai_delicios_cheesecake.jpg

Toată lumea iubeşte cheesecake-ul pentru că este la fel de fin, delicat şi delicios pe cât arată. În plus, există numeroase variante de reţete – cheesecake clasic, cheesecake cu fructe, cu ciocolată, unt de arahide, ghimbir etc. – aşa că ai de unde alege!

 

Iată secretele preparării unui cheesecake perfect, atât ca textură, cât şi ca aspect:

 

Pregătirea umpluturii

Foloseşte ingrediente la temperatura camerei. Ţine brânza, ouăle şi restul ingredientelor specificate în reţetă 30 de minute la temperatura camerei înainte de a te apuca de treabă.

Foloseşte lingura sau spatula ca să amesteci ingredientele. Poţi să apelezi la mixer pentru a bate ouăle, dar restul ingredientelor amestecă-le cu lingura, altfel prea mult aer va intra în compoziţie şi cheesecake-ul se va coace cu crăpături sau se va „lăsa” după ce îl scoţi din cuptor.

Nu amesteca prea mult ingredientele. Din nou, rişti ca aerul să intre în compoziţie şi să ruineze rezultatul final.

Cum să prepari cele mai delicioase brioşe

 

Pregătirea vasului

Foloseşte un vas rotund cu pereţi detaşabili; este aproape imposibil să scoţi un cheesecake din orice altă formă, deoarece blatul se fărâmiţează foarte uşor, iar umplutura este prea fragedă pentru a fi întoarsă cu susul în jos.

Înveleşte pereţii vasului în hârtie de copt, astfel încât prăjitura să nu se lipească de ei. Dacă vrei să pui cheesecake-ul pe un platou, pune hârtie de copt şi pe fundul vasului de copt pentru a putea desprinde uşor prăjitura. Nu folosi unt, ulei sau făină pentru a tapeta vasul, deoarece compoziţia de cheesecake este cremoasă şi foarte sensibilă şi se va arde.

 

Coacerea   

Cheesecake-ul se coace la foc mic. Deoarece este un desert pe bază de ouă, cheesecake-ul are nevoie de coacere treptată şi lentă, altfel ouăle se umflă şi devin granuloase. Căldura trebuie să pătrundă încet şi treptat în întreaga prăjitură, fără riscul de a o arde.

Nu deschide cuptorul în primele 30 de minute. Dacă cheesecake-ul nu a apucat să se coacă măcar o idee, orice curent de aer îl poate face să se „lase” sau să se fisureze.

Opreşte cuptorul atunci când marginile cheesecake-ului sunt ferme, dar mijlocul e încă crud. Această prăjitură continuă să se coacă şi după ce opreşti focul! Zgâlţâie puţin vasul; dacă marginile sunt fixe, dar compoziţia încă tremură în mijloc, poţi opri focul.

Lasă vasul să stea în cuptor cu uşa întredeschisă, timp de o oră. Astfel, mijlocul cheesecake-ului se va coace treptat şi eviţi „lăsarea” lui (ceea ce se întamplă de obicei atunci când scoţi brusc o prăjitură din cuptor şi o expui la o temperatură mai joasă).

Sfaturi pentru un desert fără surprize neplăcute

 

Răcirea

La fel cum coacerea trebuie să fie treptată, şi răcirea cheesecake-ului se face treptat. După ce scoţi vasul din cuptor, lasă-l să se răcorească pe un grilaj timp de 15 minute. Apoi, foloseşte un cuţit sau o spatulă pentru a dezlipi prăjitura de pereţii vasului, dar nu îndepărta pereţii decât după alte 30 de minute în care ai lăsat cheesecake-ul să se răcorească.

După ce cheesecake-ul s-a răcit complet, acoperă-l şi bagă-l în frigider. Ţine-l la rece cel puţin 4 ore înainte de servire (recomandat ar fi între 12-24 de ore, pentru ca prăjitura să aibă timp să capete consistenţa perfectă). Cheesecake-ul rezistă în frigider până la 3 zile; după acest interval trebuie congelat.

 

Congelarea

Deoarece sunt bogate în grăsimi, majoritatea cheesecake-urilor pot fi păstrate în congelator până la 2 săptămâni (dacă sunt tăiate în felii) sau 1 lună (dacă prăjitura este întreagă). Evită să congelezi cheesecake-urile cu fructe, deoarece conţin multă apă şi vor îngheţa. De asemenea, nu le congela pe cele care au topping sau garnituri. Pentru a dezgheţa cheesecake-ul, îndepărtează ambalajul în care l-ai congelat şi lasă-l în frigider. În aproximativ 24 de ore, ar trebui să fie complet dezgheţat.  

 

Acum că ştii care sunt secretele preparării cheesecake-ului, încearcă aceste reţete delicioase:

Cheesecake cu ciocolată şi nuci

Cheesecake cu migdale, scorţişoară şi iaurt

Cheesecake de căpşune în straturi

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.