Home » Blog » Trucuri simple pentru a prepara panna cotta perfecta
Blog

Trucuri simple pentru a prepara panna cotta perfecta

Sursa
ecuisine.ro
Foto
Fotolia
Panna cotta este un desert italian fin şi răcoritor, perfect pentru zilele calde de vară!
trucuri_simple_pentru_a_prepara_panna_cotta_perfecta.jpg

Panna cotta este practic o budincă fără ou, cu textură cremoasă şi mătăsoasă, care poate fi servită cu o mulţime de sosuri şi toppinguri, dulceaţă sau fructe.

În plus, se face în doi timpi şi trei mişcări! Dar de câteva detalii tot trebuie să ţii cont dacă vrei ca panna cotta să-ţi iasă perfect:

 

#1. Pentru că frişca (sau smântâna/ mascarpone, în funcţie de reţetă) trebuie amestecată cu lapte, e mai bine să foloseşti frişca semi-degresată, deoarece se omogenizează mai bine şi eviţi ca panna cotta să se separe la final în straturi.

 

#2. Respectă cantitatea de gelatină. Este ingredientul-cheie, care face ca panna cotta să tremure atunci când o atingi.

Dacă pui prea multă gelatină în compoziţie, desertul va fi rigid şi brânzos. Dacă pui prea puţină sau nu o laşi să se topească suficient, panna cotta va fi prea lichidă şi se va împrăştia atunci când o scoţi din forme.

 

#3. Când înmoi gelatina în apă rece, pune apă doar cât să o acopere puţin.

Panna cotta de ciocolată

 

#4. Ca să verifici dacă este în regulă să iei compoziţia de pe foc, ia puţină cremă între două degete şi verifică să nu existe granule de zahăr sau gelatină nedizolvate.

 

#5. Nu lăsa compoziţia să fiarbă, deoarece prin fierbere puterea de îngroşare a gelatinei se pierde.

 

#6. Pentru ca crema să nu se separe într-o crustă ţeapănă la suprafaţă şi un strat de gel pe fundul vasului, odată ce iei crema de pe foc, cufundă vasul în apă rece până compoziţia devine călduţă.  

 

#7. Dacă reţeta conţine arome pe bază de alcool, cum ar fi apa de trandafiri sau romul, adaugă-le atunci când compoziţia este rece, deoarece căldură evaporă aromele.

Trucuri simple pentru a găti cel mai delicios cheesecake

 

#8. Toppingul trebuie lăsat să se răcească înainte de a fi turnat peste panna cotta, care trebuie să fie la rândul ei rece.

 

#9. Panna cotta trebuie ţinută cel puţin 2-3 ore la frigider înainte dea fi servită. Ideal este să o ţii la rece toată noaptea.

 

#10. Cea mai fină textură o vei obţine dacă foloseşti ingrediente cu mai puţine grăsimi. De pildă, lapte de soia în loc de lapte animal.

 

#11. Dacă vrei să prepari panna cotta vegetariană, foloseşte în loc de lapte şi smântână variantele vegetariene din migdale, soia sau cocos, iar în loc de gelatină (care este un prods de origine animală) foloseşte agar agar, un gel natural, organic obţinut din alge, care are o foarte mare putere de gelifiere.

 

#12. Pentru o panna cotta cu mai puţine calorii, poţi renunţa la zahăr în favoarea unui îndulcitor sau te poţi baza doar pe zahărul din fructe. Textura fină a desertului nu se va schimba cu nimic în lipsa zahărului.

 

Iată câteva reţete delicioase de panna cotta:

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.