Home » Deserturi & băuturi » Trufe de ciocolată sugar free
Deserturi & băuturi

Trufe de ciocolată sugar free

Trufe de ciocolata

Trufele de ciocolată au apărut pentru prima dată în Chambéry, Franța, iar în prezent sunt populare pe întregul continent european, dar și în Statele Unite ale Americii. Elvețienii, belgienii, dar și americanii, au creat propriile lor variante ale acestor bomboane pline de savoare. Așa cum probabil ați intuit deja, numele lor vine de la asemănarea cu trufele – delicioasele ciuperci care cresc sub pământ și sunt apreciate de bucătari din toată lumea.

Ingredientul de bază îl reprezintă ganache (un amestec de ciocolată și smântână), ciocolată simplă sau pudră de cacao, cărora li se adaugă smântănă, unt sau sirop. Posibilitățile de realizare sunt aproape nelimitate, însă întotdeauna trufele vor conține un tip de ciocolată, fie ea neagră, cu lapte sau albă.

Astăzi vă vom prezenta o rețetă dietetică, fără zahăr și foarte simplu de realizat.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 50 g unt sau margarină
  • 50 g cacao
  • 1/2 fiolă esență de rom
  • 1/2 fiolă esență de vanilie
  • 20 g nuci măcinate
  • 2 tablete de zaharină

Mod de preparare

Oul se fierbe tare, apoi se lasă la răcit. Se scoate gălbenușul pe o farfurie și se zdrobește bine cu furculița.

Untul sau margarina se freacă spumă, apoi se adaugă gălbenușul zdrobit, nucile măcinate, 2 linguri de cacao, esențele de rom și vanilie.

Tabletele de zaharină se dizolvă în jumătate de linguriță de apă, apoi se toarnă peste amestec. Se omogenizează compoziția și se dă la congelator pentru 15 minute.

După ce amestecul s-a răcit, se iau bucățele cu o linguriță și se formează bulgărași cu mâna.

Când toți bulgărașii sunt gata, se tăvălesc prin cacaua rămasă, apoi se așază pe o farfurie.

Trufele de ciocolată se păstrează la frigider. Totuși, este recomandat să nu uitați de ele și să le consumați în câteva zile, deoarece bomboanele nu rezistă mult după ce au fost preparate.

Poftă bună!

 

Încearcă și: Biscuiți cu flori comestibile (rețeta lui Chef Bogdan Corduneanu)

Încearcă și: Cornulețe vanilate

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE