Home » Blog » Tu știi să te machiezi corect, în funcție de culoarea ochilor?
Blog

Tu știi să te machiezi corect, în funcție de culoarea ochilor?

Perioada în care trăim ne oferă multiple opțiuni in domeniul frumuseții, mai exact, pe partea de make-up. Astăzi vom dezbate subiectul machiajul ochilor, în funcție de culoarea lor.

Ochii transmit foarte mult, uneori, mai bine decât poți exprima în cuvinte. După nuanța tenului, culoarea ochilor este al doilea aspect care ne interesează atunci când alegem fardurile potrivite pentru a ne armoniza trăsăturile și a ne scoate în evidență părțile cele mai frumoase ale chipului nostru. Poți avea o privire cât mai pătrunzătoare, dacă respecți câteva reguli de makeup, în ceea ce privește machiajul ochilor.

Care sunt acestea? Hai să dezvoltăm! Cum să alegi fardul de pleoape potrivit nuanței ochilor tăi? Regula de aur este să nu folosești aceeași culoare ca cea a ochilor tăi, deoarece nu vei face decât să iei din strălucirea acestora și să scoți în evidență doar machiajul, nu și frumusețea ochilor.

Iată câteva idei de machiaj, pe care să le abordezi în funcție de culoarea ochilor:

Ai ochi albaștri? WOW! Ochii albaștri sunt deosebiți, extrem de frumoși, dar și extrem de pretențioși. Culorile care se potrivesc acestei nuanțe sunt: gri, maro, lila, indigo, piersică. Pentru o privire electrizantă optează pentru nuanțe de fard neutre, dar, dacă urmează o petrecere, ți se potrivește și machiajul cu efect de pleoape umede, la care adaugi neapărat o mascara. Nu ocoli nici rozurile reci, mate și sidefate, argintiul și auriul! În zilele în care vrei un look natural, cu ochi ca de pisică, aplică mascara atât pe genele superioare cât și pe cele inferioare. Dacă vrei să încerci un machiaj îndrăzneț de seară, bazează-te pe tonurile închise și formale. Merită sa experimentezi o combinație cu negru și cu o alta culoare mai deschisă. Pentru un efect dramatic, combină albastru închis cu negru.

Te încadrezi în categoria persoanelor cu ochi căprui? Află că sunt cei mai des întâlniți, dar și cei mai ușor de machiat. Aceasta este nuanța cea mai versatilă, atunci când vine vorba de fardul de pleoape, pentru că sunt rare culorile care nu se potrivesc ochilor căprui. Nu știi ce culoare să alegi pentru ochii tăi căprui? Îți clarificăm noi nedumerirea: cele mai potrivite culori pentru ochii tăi sunt nuanțele de mov (purpuriu, lila, indigo), tonurile de maro (de la bej până la ciocolatiu), nuanța de gri – albastru și cele închise de albastru, auriul și piersica, bronzul sau rozul metalic, chiar și marourile sau albastru metalizat. Pentru un look dramatic intens, poți să folosești un eyeliner. Având în vedere că nu există nici o regulă impusă în ceea ce privește machiajul ochilor căprui, joacă-te cu culoarea și poți obține un machiaj de efect.

Ochii verzi sunt spectaculoși, într-adevăr, iar culorile de bază în machiajul ochilor verzi sunt tonurile de maro (ciocolatiu), de mov (purpuriu și prună), roz, gri închis până la negru cărbune. Pentru zi folosește un machiaj în nuanțe de cafeniu. Îți vor da un aspect natural. Dacă vrei să dai luminozitate privirii, aplică un fard deschis, bej auriu, în colțul interior al ochiului sau pe zona de sub sprâncene. Pentru un machiaj de noapte, își sugerăm cel mai intens smokey eyes, folosind tonuri de mov.

Poți transforma machiajul de seară într-unul dramatic, dacă adaugi pe lângă fard, tuș și rimel negru. Sunt de evitat culorile precum argintiu albastru, alb și tonuri pastelate foarte deschise. În plus, dacă ai ochii verzi și tenul măsliniu, nu folosi nuanțe foarte deschise de bej.

Ochii negri sunt la fel de expresivi ca și celelalte nuanțe! În ciuda ideii generale că nu se recomandă folosirea unor culori apropiate de cea a irisului, ochii negri sunt cel mai bine puși în valoare tot de nuanțe închise. Deși machiajul recomandat este cel dramatic, pentru un makeup de zi se poate merge pe fardurile calde, ușor sidefate. Cat despre eyeliner, cele mai potrivite nuanțe sunt negru, albastru închis, verde smarald și indigo.

Iar dacă ești în căutare de produse de machiaj potrivite nuanței ochilor tăi, pe nailsup.ro la categoria produse de makeup găsești toate cele menționate mai sus. Ce rămâne de făcut? Vizualizează paginile și comandă tot ceea ce ai nevoie pentru un machiaj reușit!

 

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE