1.Taie ceapa și călește-o în ulei. Când s-a aurit, adaugă ardeii tocați. Opărește roșiile, curăță-le și toacă-le mărunt și pune-le într-o tigaie în care ai călit usturoiul zdrobit în puțin ulei. Fierbe-le pe foc mic câteva minute.
2.Pune roșiile peste amestecul de ardei și ceapă. Potrivește gustul de sare, piper, chili, busuioc și oregano și lasă totul să scadă. Dă deoparte ca să se răcorească.
3.Fierbe orezul în apă cu sare, scurge-l și pune-l într-un castron. Adaugă sare, piper și 100 g de unt. Amestecă ușor cu o furculiță.
4.Montează turnulețul bicolor folosind un inel de bucătărie (sau o cutie de conserva taiata). Alternează straturile de orez cu cele de roșii scăzute. Garnisește cu frunze de busuioc.
100 g orez
1,5 kg roșii
4 cepe mari
1 ardei gras
1 ardei iute
4 căței de usturoi
busuioc
oregano
unt
ulei
chili
piper
sare
Adaugă comentariu