Home » Turnuleț bicolor

Turnuleț bicolor

1.Taie ceapa și călește-o în ulei. Când s-a aurit, adaugă ardeii tocați. Opărește roșiile, curăță-le și toacă-le mărunt și pune-le într-o tigaie în care ai călit usturoiul zdrobit în puțin ulei. Fierbe-le pe foc mic câteva minute. 

2.Pune roșiile peste amestecul de ardei și ceapă. Potrivește gustul de sare, piper, chili, busuioc și oregano și lasă totul să scadă. Dă deoparte ca să se răcorească. 

3.Fierbe orezul în apă cu sare, scurge-l și pune-l într-un castron. Adaugă sare, piper și 100 g de unt. Amestecă ușor cu o furculiță. 

4.Montează turnulețul bicolor folosind un inel de bucătărie (sau o cutie de conserva taiata). Alternează straturile de orez cu cele de roșii scăzute. Garnisește cu frunze de busuioc.

 

Salată caldă cu orez și morcovi

Poza principala

turnulet_bicolor_fotolia_42481747_subscription_xxl.jpg_c_kab-vision_-_fotolia.com_mic.jpg

100 g orez

1,5 kg roșii

4 cepe mari

1 ardei gras

1 ardei iute 

4 căței de usturoi 

busuioc 

oregano

unt

ulei

chili 

piper 

sare

 

Roşii umplute cu orez și ștevie

Un antreu simplu de pregatit, atractiv si cu gust surprinzator.
Numar de portii
4
Facebook Comments