1. Preincalziti cuptorul la 150°. Ungeti tava cu putin ulei si acoperiti-o cu 20 de cm de hartie pergament.
2. Amestecati frisca si untul pana devin o compozitie omogena.
3. Presarati faina obisnuita si cea de orez, cate putin, amestacand compozitia cu o lingura de lemn. Folositi-va degetele pentru a obtine un aluat moale, dar ferm.
4. Puneti aluatul in tava avand grija sa il distribuiti in mod egal pe toata suprafata ei. Impartiti-l in 12 patratele.
5. Coaceti compozitia timp de 55 de minute sau pana cand prajitura s-a intarit si a prins culoare. Scoateti-o din tava si rupeti-o in 12 bucati si lasati-o la racit.
6. Cand prajitura este gata de servit, puneti cate 4 dintre patratele crocante pe un platou si puneti apoi jumatate din compozitia de fructe de padure si jumatate din frisca.
7. Adaugati cate un patratel pe deasupra si apoi cate un strat din fructele de padure si frisca ramase.
8. In final, adaugati ultimele 4 patratele si decorati prajitura cu coacaze. Cerneti cam jumatate de lingurita de zahar pudra pe fiecare turnulet in parte.
85 g unt
35 g zahar vanilat
100 g faina alba
70 g faina de orez (grunjoasa)
55 g zmeura proaspata
55 g afine proaspete
4 linguri de frisca de grasime redusa pentru topping
un ciorchine de coacaze
4 lingurite de zahar pudra
Adaugă comentariu