Deserturi & băuturi

Turta dulce cu smochine

Text
Turta dulce cu smochine
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
turta_dulce_cu_smochine_img_1318.jpg

Ingrediente

3 căni dulceață de smochine
1 cană ulei
1 cană lapte
1 cană apă
5 linguri zahăr
1 cană făină
1/2 cană amidon
2 lingurițe bicarbonat
2 lămâi

Mod de preparare

Pui la fiert 1 cană de lapte, 1 cană de ulei și 1 cană de dulceață de smochine. Adaugi bicarbonatul (stins cu zeamă de lămâie), făina și amidonul, turnate în ploaie, tot amestecul odată. Lași la răcit și formezi niște turte pe care le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Fiecare turtă o apeși cu degetul și le pui la copt pentru
20-25 de minute.
În acest timp, pui la fiert 1 cană de apă și 2 căni de dulceață de smochine. După ce a dat în clocot, dai deoparte amestecul și-l lași să se domolească. Trebuie să fie călduț.
Fiecare turtă o scufunzi în acest sirop și o așezi pe un platou, alături de feliile de lămâie. Poți decora și cu jumătăți de smochine.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE