Se dizolva mierea impreuna cu untul, la Bain-marie.
Se adauga jumatate din cantitatea de nuci pisate, ouale, anasonul, scortisoara, cuisoarele si se amesteca pana se face o spuma. Se adauga faina, amestecata cu praful de copt, se framanta aluatul, din care jumatate se foloseste pentru a tapeta o forma captusita cu hartie.
Restul de nuci se piseaza, se prajesc, se amesteca cu gemul si cu romul, formand umplutura care se asterne pe blatul din forma. Restul de aluat se intinde peste umplutura si se da imediat la cuptor, unde se coace la foc potrivit.
Se scoate din tava si, dupa ce s-a racit, se aplica o glazura de rom. Se taie in felii inguste sau in triunghiuri.
Revista FEMEIA.
250 g miere
250 g faina
280 g nuci
200 g unt
4 oua mai mici
200 g gem de caise
2 linguri de rom
o lingurita anason
scortisoara si cuisoare
1 praf de copt, glazura de rom
Adaugă comentariu