UE ofera Romaniei zece milioane de euro pentru distribuirea de fructe in scoli

Sursa
Capital
Foto
Shutterstock
Romania va primi din partea UE circa 10 milioane de euro pentru distribuirea de fructe si legume in scoli, in anul scolar 2012-2013.
mar.jpg

Potrivit Capital, programul se numeste „School Fruit Scheme” si va trebui aprobat de Comisia europeana in urmatoarele saptamani. Finantarea totala va fi de 90 de milioane de euro, suma care va fi distribuita celor 24 de state membre participante la program. Suedia, Finlanda si Marea Britanie au decis sa nu participe la acest program.

Cea mai mare suma alocata este de 20,5 milioane de euro, pentru Italia. Urmeaza Germania, cu 11,6 milioane de euro si Romania, cu 9,8 milioane de euro. Principalii beneficiari ai acestor fonduri vor fi, in anul scolar 2012-2013, Italia, care va primi 20,5 milioane de euro, urmata de Germania cu 11,6 milioane de euro si Romania, cu 9,8 milioane de euro.

Polonia va primi 9,2 milioane de euro, Franta 5,6 milioane de euro, iar Spania va primi 4,8 milioane de euro. Toate sumele sunt alocate in cadrul unui program de cofinantare de catre statele membre cu rate cuprinse intre 50 si 75%, informeaza Capital.

Programul a debutat in anul 2009, iar statisticile arata ca in anul scolar 2010-2011, peste 8 milioane de copii au beneficiat de acest program.

Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE