Home » Aperitive, salate, sosuri » Ulei aromatizat cu usturoi copt
Aperitive, salate, sosuri

Ulei aromatizat cu usturoi copt

Usturoiul este cel mai apreciat ingredient din bucătărie. Încearcă-l poșsat și bucură-te și de un ulei aromatizat în același timp.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Ingrediente:

  • 2 căpățâni de usturoi
  • 10 crenguțe cimbru
  • ulei de măsline

Modalitate de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 130 de grade.
  2. Puneți usturoiul într-o cratiță mică, potrivită pentru cuptor și adăugați crenguțele de cimbru.
  3. Turnați ulei cât să îl acopere și introduceți vasul în cuptor.
  4. Cocaeți usturoiul lent, timp de 1 oră și jumătate- două.
  5. Lăsați usturoiul să se răcească în cuptor, apoi transferați într-un borcan și păstrați la frigider timp de 2 săptămâni.
  6. Puteți strecura uleiul depă 1-2 zile, pentru a fi avea un gust prea puternic, însă poate fi păstrat la frigider și adăugat în diverse preparate.

Credit Foto: 123RF

Imaginile sunt cu titlu de prezentare.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.