Usturoiul este cel mai apreciat ingredient din bucătărie. Încearcă-l poșsat și bucură-te și de un ulei aromatizat în același timp.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Ingrediente:
- 2 căpățâni de usturoi
- 10 crenguțe cimbru
- ulei de măsline
Modalitate de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 130 de grade.
- Puneți usturoiul într-o cratiță mică, potrivită pentru cuptor și adăugați crenguțele de cimbru.
- Turnați ulei cât să îl acopere și introduceți vasul în cuptor.
- Cocaeți usturoiul lent, timp de 1 oră și jumătate- două.
- Lăsați usturoiul să se răcească în cuptor, apoi transferați într-un borcan și păstrați la frigider timp de 2 săptămâni.
- Puteți strecura uleiul depă 1-2 zile, pentru a fi avea un gust prea puternic, însă poate fi păstrat la frigider și adăugat în diverse preparate.
Credit Foto: 123RF
Imaginile sunt cu titlu de prezentare.
Facebook Comments
Adaugă comentariu