“El Bulli: Cooking in Progress”, un documentar despre creativitatea in bucatarie

Text
Alexandra Badita
Sursa
ElBulli
Foto
Imdb.com
Filmul “El Bulli: Cooking in Progress” dezvaluie secretele din spatele unor preparate unicat, pline de creativitate, de la “cel mai bun restaurant din lume”, asa cum a fost numit “El Bulli” din regiunea Catalonia, Spania.
el_bulli.jpg

La cativa kilometri de Barcelona, in regiunea Catalonia, Ferran Adria, bucatar si proprietar al restaurantului “El Bulli”, serveste clientilor feluri de mancare delicioase si originale. Este recunoscut in intreaga lume drept unul dintre cei mai inovativi bucatari, asa ca a adoptat o metoda proprie pentru a face din restaurantul sau unul de referinta. In fiecare iarna, timp de sase luni, Ferran Adrià, Oriol Castro si Eduard Xatruch, maestri bucatari la “El Bulli”, se retrag in laboratorul lor pentru a nascoci retete nemaiintalnite pentru sezonul urmator.

Gastronomia este transformata in arta, iar bucataria intr-un laborator de experimente. Documentarul “El Bulli: Cooking in Progress” arata pasionatilor de mestesuguri culinare tot procesul creativ care sta in spatele “celui mai bun restaurant din lume”. Inovatie, originalitate, creativitate sunt cuvintele cheie care definesc succesul localului “El Bulli”, iar cand vine vorba de principii, Ferran Adria si echipa sa de bucatari specialisti se ghideaza dupa “creativitatea care inseamna sa nu copiezi”.

Parcursul formarii unui meniu diferit de fiecare data este fascinant de urmarit, de aceea nu trebuie sa ratati acest documentar. Este pur si simplu incredibil cum un cartof poate fi analizat in toate starile sale, de la copt la prajit, rumenit, innabusit sau fiert sau cum o bautura cu apa, ulei de alune si sare devine un cocktail apreciat de clienti.

Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE