Uncategorized

25% dintre romani iau micul dejun o data pe saptamana. Cum se pierd obiceiurile sanatoase

Text
Gandul.info
Sursa
Gandul.info
Foto
Shutterstock
Desi avem o mare diversitate de alimente, in realitate hrana noastra este monotona si contine cateva cereale, cartofi prelucrati, cateva sortimente de carne si uleiuri suprarafinate, precizeaza nutritionistii.
mic_dejun.jpg

Programul incarcat de peste zi, stresul cotidian si procesarea industrializata a alimentelor sunt principalii factori care ne-au fortat sa ne schimbam obiceiurile alimentare. Aceasta este concluzia unui raport al Institutului de Nutritie din SUA, informeaza The Huffington Post.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institului de Cercetari Alimentare, sustine ca pretul mic si ambalajele frumos colorate sunt alti factori care ne determina sa alegem alimentele procesate in detrimentul celor naturale.

Potrivit studiului Institutului de Nutritie din SUA, in urma cu 100 de ani 2% dintre mese erau luate in oras, in timp ce astazi suntem tentati sa mancam tot mai rar acasa. Astfel, peste jumatate dintre mese le luam la restaurant.

Citeste articolul integral pe Gandul.info

Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE