3 legume cu efecte benefice in diabet

Sursa
RTV.NET
Foto
Fotolia
Consumul zilnic al unei portii de legume asa-zis uscate imbunatateste parametrii diabetului de tip 2. Alimentele cu indice glicemic scazut sunt recomandate de multa vreme diabeticilor, printre ele aflandu-se fasolea, lintea si mazarea.
fotolia_48146836_subscription_xxl.jpg

O echipa ce cercetatori canadieni de la St Michael’s Hospital din Toronto a vrut sa vada in ce masura un regim bogat in astfel de legume influenteaza pozitiv si direct parametrii glicemici.

Citeste si Obiceiuri alimentare care pot duce la diabet

Au fost alcatuite doua grupe de pacienti diabetici (de circa 60 de persoane fiecare), in cadrul unei cercetari care a durat trei luni. Primilor li s-a recomandat sa manance zilnic o portie de legume uscate (circa 200 g), iar in timp ce celui de-al doilea grup nu i s-au recomandat. Ultimii au avut totusi o alimentatie bogata in fibre.

Afla pe RTV.NET care au fost rezultatele studiului privind beneficiile alimentatiei corecte in cazul bolnavilor de diabet.

Facebook Comments

Taguri

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE