Uncategorized

3 retete pentru un Paste vegetarian

Foto
Shutterstock
Doar pentru ca esti ovo-lacto-vegetarian, nu inseamna ca de Paste o sa mananci mai putin delicios decat cei care consuma carne de miel.
paste_vegetarian.jpg

Budinca de paine

Ingrediente:

2 oua batute
2-3 linguri de unt
un varf de sare
nucsoara
un sfert de lingura de amidon
2 cani de zahar
un litru de lapte integral
lingurita de vanilie
5 felii de paine lasate peste noapte pentru a se usca

Mod de preparare:

Laptele trebuie pus pe foc, fara sa fie lasat la fiert. Se adauga in laptele incalzit sarea, zaharul, amidonul, nucsoara si vanilia si se amesteca, tot pe foc.

Untul trebuie intins pe una dintre partile feliilor de paine si pe deasupra se presara scortisoara. Feliile se pun intr-o tava pentru cuptor si se inmoaie cu laptele cald, pregatit anterior. Painea se lasa la cuptor, lasat la 350 de grade, 30-40 de minute, pana cand laptele devine budinca.

Nu exista o regula fixa legata de cat de mult trebuie lasata painea la cuptor, dar daca se lasa mai putin de 30 de minute, painea va avea o textura mai lichida, laptoasa.

Sfaturi:

–> Pentru a evita arderea laptelui pe fundul vasului de gatit, vasul poate fi plasat deasupra unei oale mai adanci, plina cu apa fierbinte.

–> De asemenea, poti pune deasupra feliilor de paine, dupa ce le-ai scos din cuptor, bucati de banane sau stafide.

Tort cu sos de merisor

Ingrediente:

1 cana de zahar
o jumatate de pachet de unt
2 cani de smantana
1 lingurita de vanilie
2 cani de faina
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de bicarbonat
jumatate de cana de nuci pisate
1 lingurita de scortisoara
jumatate de cana de zahar brun
jumatate de cana de sos de merisor

Mod de preparare:

Amesteca pentru inceput untul cu zaharul si adauga treptat ouale, smantana si vanilia. Combina apoi faina, praful de copt si bicarbonatul. Pentru ca sunt multe ingrediente greu de amestecat, este recomandat sa folosesti un mixer.

Pune apoi o treime din aluat intr-un vas special de copt si adauga o parte din nuci, scortisoara, sosul de merisor si zaharul brun pe deasupra, creand astfel un mijloc cremos.

Toarna si restul aluatului cu restul de nuci, scortisoara, zahar brun si sos de merisor, apoi pune vasul la cuptorul incalzit la 350 de grade, timp de 45 de minute.

Drob de legume cu branza

Ingrediente:

4 oua
2 catei de usturoi pisati
2 dovlecei curatati si pusi la gratar
125 de grame de branza ricotta
sare si piper
cateva rosii cherry
frunze de busuioc

Mod de preparare:

Se amesteca ouale cu usturoiul, sarea si piperul, apoi se adauga bucatile de dovlecel taiate gros in aluatul obtinut, impreuna cu bucatelele de ricotta. Amestecul se prajeste la foc mediu in putin ulei, pentru cateva minute. Este un tip de omleta consistenta care merge foarte bine cu cateva rosii cherry, pentru un plus de gust.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE