Uncategorized

4 uleiuri deosebite si intrebuintarile lor

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Nu folosesti alt ulei in afara celui de floarea-soarelui? Fa-ti curaj si probeaza alte cateva sortimente!
uleiderapita.jpg

Daca poposesti cateva minute la supermarket in dreptul raionului cu uleiuri, sigur iti vor face cu ochiul mai multe tipuri pe care nu le-ai testat inca. Iti prezentam patru varietati prietenoase cu sanatatea si-ti aratam cum sa le folosesti optim!

ULEI DE RAPITA

Marele lui merit este continutul de ingrediente benefice inimii precum omega 3, omega 6, vitamina E si acidul alfalinolenic, care previn formarea cheagurilor de sange si regleaza tensiunea arteriala.

Contine o cantitate minima de grasimi daunatoare si poate fi folosit cu incredere pentru prajit – are o aroma discreta pe care si cei mai pretentiosi o vor agrea!

VEZI AICI RETETE CU ULEI DE RAPITA!

ULEI DE SUSAN

Cel mai probabil, o sa-l gasesti in magazinele cu profil naturist sau bio. Este bun mai ales pentru persoanele care sufera de hipertensiune, dar si preventiv, ca sa-ti pastrezi inima sanatoasa. Scade colesterolul si iti sporeste energia. Il poti folosi la prepararea dressingului pentru salate, dar este foarte bun si la prajit – are un punct de fum ridicat, ceea ce inseamna ca nu devine nociv nici chiar la temperaturi inalte, de peste 200 de grade Celsius.

ULEI DIN SEMINTE DE IN

Semintele de in sunt adevarate comori pentru sanatate, fie ca le consumi ca atare sau sub forma de ulei. Nu folosi acest ulei la gatit, dar adauga-l la salate!

Supa de conopida si chimen cu ulei de in si coriandru

ULEI DE MIGDALE

S-a demonstrat ca persoanele care consuma migdale zilnic au un risc mai mic de probleme ale inimii. Ei bine, acelasi efect il obtii si daca folosesti uleiul de migdale! Pentru ca are un punct de ardere scazut, este indicat mai ales ca ingredient in preparatele reci.

Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE