Uncategorized

5 legume pe care nu ar trebui sa le tii in frigider

Text
eCuisine
Sursa
EatingWell.com
Foto
Shutterstock
In sezonul cald, consumam mai multe legume care ne pot arde la buzunar daca nu le pastram corespunzator.
5_legume_pe_care_nu_ar_trebui_sa_le_tii_in_frigider_shutterstock_102683813.jpg

Majoritatea dintre noi mergem la cumparaturi si ne facem provizii o singura data pe saptamana. Tocmai de aceea, trebuie sa pastram corespunzator produsele proaspete pe care le cumparam ca sa nu ne trezim cu mancare stricata la final de saptamana.

Asa cum veti vedea, frigiderul nu este cel mai bun loc de pastrare pentru toate produsele. Iata cinci legume pe care nu ar trebui sa le pastram in frigider.

1. Rosiile

Bine, rosia este, tehnic vorbind, un fruct, dar la nivelul gustului se apropie mai mult de o leguma. Daca ati cultivat vreodata legume, atunci stiti ca ele adora caldura si urasc frigul. Chiar si dupa ce sunt culese, rosiile pastreaza aversiunea pentru frig, iar frigiderul nu este cel mai potrivit loc pentru ele. V-ati intrebat de ce salata pe care o pragatiti din rosiile reci, abia scoase din frigider, nu are gust?

Tineti-le chiar in bucatarie, intr-un cosulet, departe de lumina directa a soarelui si consumati-le pe masura ce se coc. Si, bineinteles, nu cumparati mai mult de un kilogram o data.

2. Busuiocul

Rosiile si busuiocul merg de minune si au aceleasi preferinte in privinta spatiului de depozitare.

La fel ca rosiile, busuiocul adora caldura, asa ca daca il tineti in frigider, acesta se ofileste si isi pierde toate proprietatile.

Cel mai bine este sa tratati busuiocul la fel ca pe un buchet din florile voastre preferate. Tineti legaturile de busuioc intr-un pahar cu apa proaspata (schimbati-o o data la doua zile), departe de lumina directa a soarelui.

3. Cartofii

Cartofii adora racoarea, dar nu si frigul. Daca ii pastram in frigider, amidonul din compozitia lor se transforma in zahar mai repede, afectandu-le aroma, textura si felul in care se comporta atunci cand ii gatim.

Cum cei mai multi dintre noi nu au o pivnita la subsolul blocului, cel mai bine este sa ii pastram intr-o punga de hartie intr-un loc intunecat si racoros, precum camara.

De ce hartie? Pentru ca „respira” mai bine decat o punga de plastic, prevenind incoltirea timpurie a cartofilor.

CITESTE SI: Ponturi simple pentru cartofi gustosi

4. Ceapa

Pentru a pastra invelisul exterior al cepei uscat, ceapa este cel mai bine de pastrat intr-o camara, al carei mediu nu este la fel de umed ca interiorul unui frigider.

Lipsa aerului din frigider inmoaie ceapa si o strica, la fel cum se intampla si daca pastrati ceapa langa cartofi. Cartofii transmit din umezeala lor cepei si le inmoaie timpuriu.

Pastrati, deci, ceapa intr-un loc intunecat (lumina amaraste gustul cepei) si racoros.

5. Avocado

Da, avocado este o leguma, care nu incepe sa se coaca decat dupa ce este culeasa.

Daca achizitionati un avocado tare ca piatra, nu il depozitati in frigider, caci veti incetini procesul de coacere al acestuia. Pe de alta parte, daca aveti deja un avocado copt pe care intentionati sa il folositi, atunci este bine sa il tineti in frigider, dar nu mai mult de 2-3 zile.

Vezi RETETE CU AVOCADO

Facebook Comments


Admin

Comentarii

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE