Uncategorized

5 mituri despre mâncarea organică

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Hrana organică este mâncarea produsă fără nimic artificial în compoziţie.
mancare_organica.jpg

Dar adevărul… e undeva la mijloc. Iată ce se poate ascunde în spatele etichetelor sănătoase:

 

1.Mâncarea organică are calităţi nutritive superioare faţă de cea obişnuită. Studiile nu s-au pronunţat încă… Unii cercetători au descoperit mai multă vitamina C în roşiile organice decât în cele convenţionale. Dacă, de exemplu, iniţial s-a susţinut că laptele organic conţine mai mulţi antioxidanţi, specialiştii de la Universitatea din Glasgow avertizează că laptele organic este mai sărac în vitaminele A şi E. 

2.Mâncarea organică e mai bună la gust. Nimeni n-a putut să spună acest lucru până acum. Şi să fim serioşi – căpşunele cultivate şi culese într-un loc, apoi transportate zeci de mii de kilometri pentru a fi comercializate în altă parte, după ce, în prealabil, mai zac câteva zile în rafturile magazinelor, nu au cum să mai fie la fel de bune ca în primele zile. 

 

Tarta cu visine si lichior

 

3.Alimentele organice nu au nevoie să fie spălate atât de serios precum cele obişnuite. Indiferent că provine dintr-un lanţ industrial de băcănie, ori direct din mica fermă locală, orice aliment proaspăt este susceptibil de bacterii care pot produce boli – cum ar fi, de exemplu, bacteria E.coli (Eschierichia coli). Cea mai bună prevenţie rămâne tot spălatul sub jet de apă!

4.Mâncarea organică e mai bună pentru tine. Din câte ştim noi, zahărul din trestie de zahăr e tot zahăr… am înţeles că i se spune, mai nou, otrava albă! Iar cartofii prăjiţi, oricât de organici ar fi fost crescuţi, tot cartofi prăjiţi rămân! 

5.Mâncarea organică vine în sprijinul unui mediu mai curat, nepoluat. E adevărat că nu contaminează solul cu pesticide şi alte chimicale, dar la fel de adevărat este şi că fermele organice nu sunt atât de productive precum cele convenţionale. În plus, ca să extindem fermele organice, ar trebui să radem de pe suprafaţa pământului vreo 26.000 de miliarde metri cubi de pădure. Informaţia e furnizată de Institutul Central pentru Probleme de Alimentaţie Globală din SUA.

 

Bezele de cartofi

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE