Uncategorized

5 motive sa consumi soia

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Nu este un secret pentru nimeni ca soia este extrem de benefica pentru organismul uman. Daca inca nu esti convinsa, iata cinci motive pentru care ar trebui sa consumi si tu soia.
soia2.jpg

1. Reduce grasimile saturate. Ca parte a unui stil de viata sanatos, o dieta cu continut redus de grasimi, in special saturate, ajuta la mentinerea unei inimi si a unei greutati sanatoase.

2. Contine fibre. Un sistem digestiv sanatos are nevoie de o alimentatie bogata in fibre.

3. Scade colesterolul. S-a dovedit stiintific ca includerea intr-o dieta a cel putin 25 de grame de proteine din soia ajuta la reducerea colesterolului.

4. Este sursa naturala de omega 3 si 6. Omega 3 si omega 6 sunt doi acizi grasi esentiali necesari pentru numeroase functii si procese ale organismului. Insa corpul omenesc nu-i poate produce, ceea ce inseamna ca omega 3 si omega 6 trebuie obtinuti prin adoptarea unei diete adecvate.

Un pahar si jumatate cu lapte de soia asigura necesarul de opt aminoacizi esentiali care trebuie procurati din alimente. Soia contine proteine vegetale cu toti aminoacizii esentiali in cantitati suficiente, astfel incat devine o sursa excelenta de proteine de calitate, precum cele din carne sau lactate.

5. Este usor digerabila. Datorita procesului natural de obtinere a produselor din soia, carbohidratii, greu de digerat, sunt eliminati aproape complet.

Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE