5 reţete pentru imunitate

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Incepe anotimpul virozelor de tot felul. Vrei să le ţii departe? Fă o cură cu reţetele propuse de noi şi vei avea un sistem imunitar puternic!
imunitate.jpg

Miere cu lămâie

Mierea conţine o mulţime de elemente esenţiale organismului pentru a se proteja de microbi, vitamine şi minerale cu proprietăţi antiseptice. De cealaltă parte, lămâia este bogată în vitamina C.

 

Ingrediente: 2 lămâi; 4 linguri cu miere

 

Curăţă lămâia de coajă, îndepărtează pieliţa albă, tai-o în bucăţi şi amestecă pulpa obţinută cu mierea. Pune totul într-un borcan cu capac şi păstrează-l la frigider. Ia câte o linguriţă în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun. Cura durează zece zile.

 

Pudră din seminţe de in

Sunt foarte bogate în omega 3 şi minerale precum potasiu şi calciu. În plus, seminţele de in sunt foarte bune pentru tratarea constipaţiei.

 

Ingrediente: 3 linguri cu seminţe de in; 2 linguri cu seminţe de dovleac

 

Macină seminţele mărunt. Pune câte o lingură din pudra obţinută peste salate, alături de un dressing din ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

 

Suc de pătrunjel

Ca orice legumă cu frunze de culoare verde-închis, pătrunjelul conţine cantităţi importante de fier, necesar pentru producerea globulelor roşii şi prevenirea anemiei.

 

Ingrediente: 1 legătură de pătrunjel

 

Spală frunzele şi pasează-le în blender împreună cu o cană cu apă. Bea în fiecare zi, timp de o săptămână, câte o cană cu suc proaspăt de pătrunjel.

 

Pastă de usturoi cu roşii

Cunoscut pentru proprietăţile sale antimicrobiene, usturoiul este unul dintre cei mai puternici prieteni ai imunităţii. Iar roşiile sunt bogate în licopen, un foarte bun stimulator al imunităţii.

 

Ingrediente: 4 căţei de usturoi; 2 roşii coapte; 2 frunze de busuioc

 

Îndepărtează coaja roşiilor şi dă-le pe răzătoare, apoi amestecă-le cu usturoiul pisat şi frunzele de busuioc tocate. Pasta obţinută poate fi consumată cu pâine prăjită.

 

Suc de sfeclă-roşie

Sfecla-roşie tratează bolile gastrointestinale, restabileşte tranzitul intestinal normal şi elimină toxinele din organism.

 

Ingrediente: 1 sfeclă-roşie; 2 morcovi; 1 măr

 

Curăţă sfecla, tai-o în cuburi şi pune-o în storcătorul de fructe împreună cu morcovul şi mărul. Este un preparat excepţional, care poate fi consumat mai ales la micul dejun.

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE