5 trucuri ca să te saturi mai repede

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Cu cât senzaţia de saţietate se instalează mai repede, cu atât te vei ridica mai rapid de la masă, deci vei mânca mai puţin, iar aportul caloric va fi mai redus.
dieta.jpg

Pentru a evita senzaţia de burtă care pocneşte de cât ai mâncat, spune stop festinului când încă simți că ar mai intra ceva… Şi ia aminte şi de următoarele cinci trucuri:

 

1.Nu da gata fără să respiri tot ce ai în farfurie. Fă scurte pauze în care să laşi tacâmurile jos, să-ţi relaxezi corpul, să schimbi o vorbă cu cei de la masă. 

2.Ia cât mai puţină mâncare cu furculiţa şi mestecă îndelung fiecare înghiţitură.

 

Salată de dovlecei murați

 

3.Dacă eşti dreptace, ține lingura sau furculiţa în mâna stângă şi invers. Vei avea de lucrat mai din greu la coordonarea mână-gură, dar aceasta concentrare în plus te va feri de înfruptarea pe pilot automat – adicaă să mănânci repede, fără să te gândeşti la gestul în sine.

4.Evită să iei masa în faţa televizorului – studiile arată că urmărind un film antrenant sau emisiunea preferată tindem să mâncăm cu 14% mai mult decât am mânca la masă, cu gândul şi ochii la ce avem în farfurie.

5.Înainte de masă, mănâncă un măr – datorită fibrelor conţinute de acest săţios fruct, vei scăpa de 15% din pofta de mâncare cu care  te vei aşeza la următoarea masa principală. Alte fructe foarte bogate în fibre sunt perele şi zmeura, deci ai de unde alege.

 

Dieta Rina. Reţete pe care le poţi încerca pentru a slăbi.

Știai?

În timp ce mănânci (mestecat, gesturi specifice) consumi cca 122 Kcal/oră.

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE