7 leacuri cu pâine şi vin

Text
Irina Tudor Dumitrescu
Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Şi pâinea, şi vinul sunt nu numai daruri sfinte, ci şi leacuri împotriva bolilor: vinul scade colesterolul iar pâinea calmează durerile.
leacuri_vin_si_paine.jpg

Vinul roşu este bogat în antioxidanţi foarte puternici (polifenoli). Alte substanţe pe care le conţine vinul roşu reduc tensiunea şi scad colesterolul. Un alt ingredient, celebrul resveratrol, un antioxidant puternic, încetineşte procesul de îmbătrânire a inimii, oaselor, ochilor şi muşchilor. 

 

Pere in vin rosu

 

1. Pentru inimă

Pune o legătură mică de pătrunjel verde  într-un litru de vin roşu şi adaugă 1-2 linguri cu oţet din vin. Lasă să fiarbă zece minute la foc mic (nu te speria dacă face spumă), lasă puţin să se răcească şi adaugă 300 g de miere. Filtrează şi trage vinul, cât încă este cald, în sticle sterile. Închide ermetic. Bea câte un păhărel (75 ml) în fiecare zi.

 

2. Anticelulitic

Într-un litru de vin roşu de bună calitate, toarnă 50 de picături de tinctură de castan sălbatic, 50 de picături de tinctură de alge (quercia) şi 20 g de frunze de iederă. Lasă la macerat opt zile, filtrează şi păstrează în sticluţe/borcănele din sticlă de culoare închisă, la loc răcoros. În fiecare seară, înmoaie câteva fâşii de tifon în loţiunea de vin şi aplică pe locurile afectate. Lasă 20-30 de minute.

 

3. Antidiaree

Amesteci rădăcină de lipan (o linguriţă) cu vin roşu şi bei. Potoleşte imediat diareea.

 

Friptura de curcan in sos de vin rosu

 

Pâinea are în primul rând un efect analgezic, calmând durerile, dar şi antiinflamator, ajutând mai ales la alinarea durerilor de oase sau provocate de lovituri.

 

1. Împotriva durerilor de şale (lombare, sciatică)

Fricţioneazi locul dureros cu tinctură de ardei iute, apoi aplici o cataplasmă din aluat dospit din făină de secară pus pe o bucată de hârtie cerată. Legi mijlocul cu un şal din lână şi ţii aşa 40 de minute. Repeţi procedura trei zile la rând.

 

2. Împotriva vânătăilor

O felie de pâine stropită bine cu oţet şi presărată cu bicarbonat de sodiu se aplicată pe locul cu pricina.

 

Pâine de casă pufoasă

 

3. Pentru întărirea rădăcinii părului

Amestecă mai multe coji de pâine uscată, vreo doi pumni, cu alcool de 70 de grade cât să se înmoaie pâinea. Lasă la cald 48 de ore, apoi amestecă-le cu două gălbenuşuri până ce devin pastă. Aplici pasta la rădăcina părului,  laşi 3-4 ore, apoi speli normal. 

 

4. Împotriva laringitei

Miez de pâine, circa o linguriţă, amestecat cu 10-15 picături de tinctură de propolis şi ½ linguriţă cu miere. Se înghite puţin câte puţin, o dată sau de două ori pe zi.

 

Pâine de casa cu cartofi

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE