Uncategorized

A venit sezonul pentru pregatirea gazonului si plantarea arborilor si arbustilor

Foto
shutterstock
Toamna il pregatesti, primavara il plantezi. Daca vrei ca vara viitoare sa te bucuri de un covor verde in gradina este timpul sa pregatesti terenul pentru un gazon, la propriu.
gazon.jpg

In aceasta perioada se sapa solul cam 25 de centimetri pentru a se aerisi cat mai bine si pentru a fi gata pentru plantarea din primavara. Este si momentul bun pentru a gasi seminte de gazon si chiar si seminte de legume la preturi foarte bune. Alege samanta de gazon in functie de expunerea terenului la soare si de activitatile care o sa fie desfasurate de el. Poti alege sa ai un gazon sport, mai rezistent, unul englezesc sau unul rustic. Poti cere sfaturi despre fiecare tip de seminte de la expertii magazinului online Covera. 

Iar pentru ca un gazon frumos nu este suficient, pentru o gradina superba poti alege si din cele peste 900 de tipuri de arbori si arbusti, fie decorativi sau cu proprietati curative precum cei de afin, catina sau alun. Inainte de plantare acestia trebuie pregatiti asa ca, dupa ce ii primesti si cu doar cateva ore inainte de plantare, ii poti despacheta si le poti umezi radacinile cu apa calduta. Daca nu ai timp sa ii plantezi imediat dupa ce i-ai primit, ii poti planta pentru o vreme intr-un morman de frunze sau intr-un sant pentru ca radacinile trebuie sa fie acoperite cu sol si umede. 

In momentul in care plantezi ai grija ca radacinile sa fie intinse si clateste-le  de orice resturi pentru a fi goale. Radacinile trebuie sa fie acoperite integral de pamant, dar coroana trebuie sa fie deasupra solului. Evita fertilizarea arbustilor sau arborilor inainte ca acestea sa aiba frunze. 

Pentru mai multe sfaturi legate de plantarea si ingrijirea gazonului sau arbustilor, expertii gradinari Covera te asteapta cu sfaturi gratuite. Intreba-i ce produse din gama lor de peste 10.000 de articole s-ar potrivi cel mai bine gradinii tale. Poti beneficia si de una dintre cele peste 300 de oferte promotionale, iar daca te-ai decis deja, se vor asigura ca primesti comanda in maximum 3 zile. Spor la gradinarit!  

 

 

Powered by SEO monitor

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE