Uncategorized

ABC-ul gratarului reusit

Text
Revista FEMEIA
Sursa
Revista FEMEIA
Foto
Shutterstock
A inceput sezonul gratarelor, bun prilej de socializare si relaxare. Cum nu va putem ajuta cu buna dispozitie, putem doar sa va spunem cateva trucuri pentru preparate gustoase.
ponturi_gratar.jpg

Ponturi de-nceput

– Carnea de fript trebuie sa aiba temperatura camerei, inainte de a fi pusa pe gratar, si nu se pune direct pe flacara; altfel se carbonizeaza, in loc sa se friga in profunzime, ceea ce poate fi daunator pentru sanatate.

– Cand plasezi gratarul deasupra cuvei cu jaratic, grasimea carnii se scurge direct peste carbunii incinsi, iar asta alimenteaza flacarile.
Pentru a elimina inconvenientul, e bine sa ai la indemana un mic vaporizator cu apa cu lumini(ca acela folosit pentru udatul plantelor); vaporizezi deasupra jaratecului ori de cate ori se intetesc flacarile sau arunci deasupra carbunilor o mana de sare grunjoasa, iar efectul va fi acelasi.

– Carnea marinata, in special cea de pui si de porc, se pune pe gratar atunci cand carbunii incandescenti au putere foarte mare.

– Caldura eliminata de carbuni e prea mare pentru tipul de carne pe care-l prepari? In acest caz, trebuie sa-i imprastii pe o suprafata mai mare.

Mici „smecherii” profi

– Pentru a-ti gati bine alimentele, plaseaza gratarul la cel putin 10 cm distanta de jaratic! E bine ca gratarul sa fie uns cu ulei, pentru ca alimentele sa nu se prinda. Uleiul e bun si daca vrei sa obtii o culoare mai frumoasa a alimentelor: unge-le cu un pic de ulei de masline, folosind o pensula curata sau un manunchi de ierburi aromatice!

– Daca prepari carne rosie, las-o deasupra unui strat de jaratic puternic incins, insa nu foarte mult timp; asa vei avea o fleica „in sange”! Nu se sareaza decat in momentul servirii, altminteri vei obtine o bucata de „talpa” uscata.

– Ca sa fie bine patrunsa, carnea rosie trebuie sa aiba cel mult 2 centimetri grosime.

– Dupa ce ai luat carnea de pe foc, e bine, inainte de-a o servi, sa o lasi cateva minute sa se „odihneasca” pe tocator. Astfel, sucurile din carne vor reveni la suprafata.

Pofta buna si spor la ascultat muzica buna

Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE