Uncategorized

Agava, dulcele-minune

Sursa
Revista Femeia de Azi
Foto
Shutterstock
In ultimul timp, auzi tot mai des de minunatul sirop de agave care, desi e foarte dulce, nu le face rau nici macar diabeticilor.
agava.jpg

Ce este: seva unei plante originare din Mexic ce este inrudita cu aloe. In locul de origine, i se zice si „apa de miere“. Tequilana sau agava albastra este folosita la fabricarea celebrei bauturi nationale mexicane tequila.

Ce are: vitamine (B, C, D, E) si minerale (calciu, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu, crom), carbohidrati (fructoza). In schimb, are putine calorii.

Punct forte: un indulcitor foarte bun pentru diabetici (desi e mai dulce decat mierea, are indicele glicemic foarte scazut).

Reteta: 1/2 cana cu unt de cacao topit la Bain-Marie, 1/4 cana sirop de agave, 1/4 lingurita esenta de vanilie, 1/2 cana cu cacao, 1 varf de cutit de sare. Amesteci toate ingredientele intr-un bol cat mai repede. Lasi la rece ca sa se intareasca un pic. Formezi sfere pe care le tavalesti prin cacao sau cocos ori fulgi de ciocolata neagra.

Unde si cat: in hipermarketuri si magazine bio, in jur de 14 lei/500 ml.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE