Ai grijă de rinichii tăi!

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Lunile de vară sunt cele mai grele când suferi de probleme renale. Iată cum să depăşeşti cu bine perioada când rinichii sunt foarte vulnerabili!
fotolia_53075598_subscription_xxl.jpg

Sigur că vara pierzi mai multă apă decât în restul anului, fiindcă e mai cald! Pierderea apei se traduce prin deshidratare, iar primele semne sunt urina colorată în galben puternic şi mersul rar la toaletă. Dacă ţi se întâmplă asta, pietrele la rinichi se află la un pahar de apă (în minus) distanţă! Fie că te supără sau nu o afecţiune renală, e bine să adopţi măsuri de prevenţie pentru a ţine la distanţă infecţiile. 

 

Berea, un posibil scut pentru sănătate

 

Cure prietenoase

Aceste fructe au puternic efect depurativ, de reechilibrare a funcţiei rinichilor şi de remineralizare generală. Sunt eficiente în nefrite, pielonefrite şi calculi renali. Graţie compuşilor antioxidanţi, o scurtă cură de câteva zile cu unul din aceste fructe te apără de infecţiile urinare. Efectul apare în urma unui consum zilnic de 0,5-1 kg.

●Cura cu cireşe

●Cura cu pepene verde

●Cura cu struguri

●Cura cu mere

 

Evită oxalaţii – compuşii de calciu responsabili cu dezvoltarea formaţiunilor solide cunoscute în popor drept „pietre la rinichi“. Alimentele care conţin oxalaţi (acid oxalic) în cantităţi mari sunt fructele de pădure, căpşunele, ciocolata neagră, smochinele uscate, nucile, produsele din soia (lapte, tofu, iaurt), cartofii dulci, germenii de grâu, spanacul, mazărea, sfecla-roşie, lintea, ridichile, pastele făinoase, cărnurile.

SFAT. Acordă o grijă deosebită alimentaţiei! Fibrele din anumite alimente favorizează eliminarea oxalaţilor – tărâţele de ovăz şi de grâu, varza, morcovii.

La fel de bune sunt lămâile, ananasul, dovleceii, castraveţii, ţelina şi urzicile.

 

Strugurii, solutia pentru o sanatate de fier

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE