Uncategorized

Alege grasimile bune!

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Pentru sanatatea inimii tale, este esential sa consumi grasimi bune si sa le eviti pe cele daunatoare organismului.
54fotolia_24619048_subscription_xxl2.jpg

Grasimile bune sunt cele nesaturate, adica vegetale, si uleiul de peste. Ele scad nivelul colesterolului rau, al trigliceridelor si tensiunea arteriala si cresc nivelul colesterolului bun. Iar pentru asta, specialistii recomanda 2 g de omega 3 zilnic. Cum poti face rost de ele? Simplu, consumand zilnic:

100 g de somon – 2 g de omega 3;
1 mana buna de nuci decojite – 2 g de omega 3;
1½ lingura cu ulei de rapita – 2 g de omega 3;
4 linguri cu ulei de soia – 2 g de omega 3;
500 g de spanac – 2 g de omega 3.

Pericolul cinelor incarcate
Chiar si supele prea grase, cu multa smantana sau carne grasa ori drese cu ou sunt indigeste, iar consumate seara, prin incetinirea digestiei, afecteaza calitatea somnului. Chiar si cele din legume, prin caldura pe care o aduc organismului, pot declansa puseuri de hipertensiune. Seara mananca deci usor si nu foarte fierbinte!

Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE