Uncategorized

Alimente banale care pot ucide

Sursa
Evz.ro
Foto
Shutterstock
Frumusica cireasa, delicioasele migdale, pana si banalul cartof, ascund capcane care le pot transforma din in “criminali alimentari”. Specialistii spun ca, daca nu suntem atenti, putem cadea in capcanele gustului, prin surprindere si fara o anume regula.
ciuperci.jpg

Sa incepem cu cartofii, despre care tot specialistii spun ca daca singura grija ar fi aceea ca mancand prea multi ne ingrasam, ar fi bine!

Coma si acid

Cine ar fi crezut ca pana si cartoful  poate avea o parte intunecata? Contine otrava in tulpina si frunze si devine periculos daca e lasat…sa se transforme in verde!  Transformarea in verde se datoreaza unei mari concentratii a unei toxine numita glicoalkaloida. Suntem avertizati ca otravirea cu cartofi este rara, dar se poate intampla din cand in cand. Moartea survine de obicei dupa o perioada de slabiciune si confuzie, urmata de coma. In SUA de exemplu, in ultimii 50 de ani, majoritatea cazurilor de deces au rezultat in urma consumului de cartofi verzi sau a ceaiului din frunze de cartof.

Urmeaza ciresele, fructe populare si foarte consumate. Dar… Sunt din aceeasi familie cu prunele, caisele si piersicile si la fel ca acestea contin otrava in frunzele si samburii lor. Cand samburii de cirese sunt zdrobiti, mestecati sau chiar doar usor zgariati, ei produc acid prusic (cianura de hidrogen). Decesele provocate de consumul de cirese sunt extrem de rare, dar trebuie sa avem grija sa nu sugem sau sa mestecam samburii.

Efecte imprevizibile

Unul dintre cele mai populare ingrediente in cofetarie: migdalele. Au un gust unic, dar problema este ca sunt pline de cianura! De fapt se spune adesea ca cianura lasa in urma un miros de migdale. Incalzirea distruge otrava, dar netratate amarele migdale sunt foarte periculoase.

Citeste mai mult aici

Facebook Comments


Taguri

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE