Uncategorized

Alimente care alină durerile de artrită

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Mâncând ce trebuie, ţii sub control afecţiunile articulaţiilor şi alini simptomele neplăcute.
artrita.jpg

Ghimbir

De ce? Conţine compuşi care acţionează similar cu medicamentele antiinflamatoare. Dacă iei anticoagulante, e indicat să întrebi medicul dacă ai voie să consumi acest aliment, pentru că ghimbirul are aceeaşi proprietate.

Cum îl consumi: de preferat, în fiecare zi. Pune câteva felii de ghimbir într-o cană cu apă clocotită şi prepară un ceai aromat, bun şi pentru zile reci. Rade-l peste carnea la grătar sau adaugă-l în sosuri ori supe-creme.

 

Prăjitură cu ghimbir și morcovi

 

Ardei roşu

De ce? Conţine o cantitate importantă de carotenoide care luptă cu inflamaţiile, precum şi o doză mare de vitamina C, mai mult decât dublul dozei zilnice recomandate. Cei care au carenţă de vitamina C prezintă un risc mai mare de a dezvolta o boală inflamatoare.

Cum îl consumi: ar fi bine dacă ai mânca în jur de trei ardei roşii (cruzi) pe săptămână. Nu-i mult, nu?

 

Dovleac

De ce? Betacarotenul şi betacriptoxantina sunt doi antioxidanţi foarte puternici din dovleac care previn inflamaţiile.

Cum îl consumi: copt sau adăugat (sub formă de piure) într-un iaurt – un desert delicios, slab caloric şi foarte sănătos. Pune o lingură de piure în sosuri ori consumă o supă aromată de dovleac. Ai grijă, că e purgativ!

 

Tarta cu dovleac și miere

Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE