Uncategorized

Alimente care provoacă dureri

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Alimentaţia trebuie personalizată în funcţie de starea de sănătate a fiecăruia.
56fotolia_12864512_subscription_l2.jpg

Dacă suferi de afecţiuni care provoacă dureri este bine să fii prudentă cu alegerea alimentelor pe care le consumi. Unele dintre acestea, chiar dacă sunt sănătoase, intensifică disconfortul simţit.

Durerile provocate de reumatism şi artrită
Dacă suferi de reumatism sau artrită sunt indicate reducerea consumului de carne, ouă şi lactate şi creşterea proporţiei de legume şi fructe proaspete.

Durerile menstruale
Acestea sunt favorizate de o alimentaţie săracă în calciu şi magneziu şi bogată în proteine animale. Se recomandă reducerea consumului de carne, lapte, dar şi sare cu o săptămână înaintea menstruaţiei.

Gastrita şi ulcerul
Brânzeturile fermentate şi cele sărate sunt de evitat în cazul durerilor provocate de gastrită sau ulcer. În schimb, laptele şi brânza dulce sunt un adevărat pansament gastric.

Litiaza biliară
Abuzul de zahăr, grăsimi sau proteine duce la apariţia litiazei biliare sau intensifică durerile produse de această afecţiune.

Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE