Alimente cu alte „talente”

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Unele alimente, pe lângă rolul lor de bază, au şi „talente” ascunse: se pricep de minune să te ajute la curăţat şi dezinfectat locuinţa!
curatenie.jpg

Deşi supermarketurile sunt pline de tot felul de produse de curăţat performante, există situaţii în care poate nu le ai la îndemână pe cele potrivite, şi atunci e musai să găseşti soluţii alternative. Aşa că, dacă în debara nu găseşti ce ai nevoie, în cămară vei descoperi aliaţi de nădejde, bucuroşi să ia parte la „şmotru”:

 

Duşmanii petelor

– Vinul alb este un foarte bun degresant şi scoate petele. Dacă e un pic oţetit poate fi folosit cu succes drept detergent de geamuri. Cu vin sec poţi şterge suprafeţele din bucătărie, iar petele rezistente de grăsime se vor lăsa îndepărtate foarte uşor.

– Sucul de lămâie scoate murdăria rezistentă de pe haine. Înainte de a băga rufele la maşina spălat, pune suc de lămâie pe toate petele.

– Praful de copt îndepărtează urmele de grăsime şi arsurile din cuptorul cu microunde. Presară pe suprafeţele murdărite un pic de praf de copt înmuiat cu apă, lasă-l să acţioneze câteva ore şi apoi şterge bine cu un burete.

– Sărea de bucătărie dezinfectează şi scoate grăsimea din bureţii de vase: mai întâi curăţă-i bine de resturile alimentare, după care lasă-i timp de o oră, două în apă rece, foarte sărată.

 

Cum cureti eco cafetiera si buretii de vase?

 

Lustru pentru lemn

– Uleiul de măsline şi sucul de lămâie sunt un cuplu imbatabil când vine vorba de îngrijirea mobilei: pune o lingură de ulei într-un sfert de pahar de suc de lămâie şi obţii astfel un amestec ce îndepărtează praful şi lustruieşte impecabil suprafeţele din lemn.

– Cafeaua repară zgârieturile de pe mobilă: freacă zona deteriorată cu o pastă făcută din praf de cafea instant (nes) şi puţină apă fierbinte. 

 

 

Știai? 

Mirosurile neplăcute din frigider sau cuptorul cu microunde dispar dacă laşi câteva ore în locurile cu pricina un bol suc de lămâie sau cafea proaspăt măcinată.

 

Cum si cat pastrezi mancarea ramasa

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE