Alimente interzise persoanelor care suferă de gastrită

Gastrita este afecţiunea mucoasei gastrice reprezentată de procese inflamatorii, degenerative, metaplazice, alergice. Cel mai frecvent, aceasta se manifestă printr-o senzaţie de arsură în partea superioară a abdomenului.
supa_fierbinte.jpg

Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET , ce alimente trebuie să evite cu desăvârşire persoanele care suferă de gastrită.

Multe gastrite sunt produse de microbul denumit Helicobacter pylori, care populează stomacul. Acest microb poate duce la apariţia gastritei, a ulcerului gastro-duodenal şi în timp, chiar a cancerului gastric. De aceea, această afecţiune nu trebuie neglijată şi trebuie tratată corespunzător.

Potrivit nutriţionistului Corina Zugravu, alimentele bogate în fibre, alimentele prea reci sau prea calde sunt interzise persoanelor care au gastrită. De asemenea, trebuie evitate condimentele iritante, deoarece stimularea gustativă intensă produce o secreţie puternică de sucuri gastrice care nu sunt suportate de stomacul sensibilizat.

VEZI ŞI ALIMENTELE CARE AJUTĂ LA SCADEREA GLICEMIEI

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE