„Alimente pentru o viata sanatoasa” – cea mai recenta carte semnata G. Mencinicopschi si G. Puia Negulescu

Text
editura Litera
Sursa
editura Litera
Foto
editura Litera
Editura Litera a lansat „Alimente pentru o viata sanatoasa” – cea mai recenta carte semnata G. Mencinicopschi si G. Puia Negulescu.
alimente_pentru_o_viata_sanatoasa_site.jpg

Dupa cum afirma medicul grec Hipocrat, in secolul al IV-lea i.Hr., alimentele trebuie sa fie si medicamente, iar medicamentele sa vina din alimentele noastre. Mai mult decat un rol functional, alimentele ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si chiar sa prevenim aparitia bolilor. Societatea moderna este din ce in ce mai preocupata de rolul nutritiei, mai ales avand in vedere dificultatea alegerii unui mod de hranire adecvat si aparitiei bine cunoscutelor E-uri – fitochimicele de sinteza industriala – , multe dintre ele foarte nocive.

„Alimente pentru o viata sanatoasa” ne prezinta detaliat rolul alimentelor si al substantelor considerate esentiale pentru mentinerea sanatatii. Autorii sunt doua personalitati in domeniul nutritiei – prof. dr. Gh. Mencinicopschi (specialist in alimentatie si nutritie umana, directorul Institutului de Cercetari pentru Chimie Alimentara) si prof. dr. G. Puia Negulescu (specialist in nutritie comparativa, membru al Societatii Americane de Chimie).

Facebook Comments

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Cele mai recente postări

PUBLICITATE

PUBLICITATE