Alimente pentru sănătatea inimii

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
De cel puţin 3 ori pe zi putem să contribuim semnificativ la scăderea colesterolului sau a tensiunii arteriale. Cum? Foarte simplu: alegând alimentele sănătoase.
alimente_pentru_inima.jpg

De-a lungul anilor, părerile despre alimentaţia benefică inimii s-au tot schimbat. Până de curând, specialiştii erau de acord că este de ajuns doar să tai din dietă grăsimile saturate pentru a scădea nivelul colesterolului rău. De fapt, există o mulţime de alte obiceiuri alimentare sănătoase care te pot proteja.

 

Alimente hipotensive

Hipertensiunea arterială este factorul de risc cel mai comun în cazul bolilor de inimă. Pentru a menţine valorile acesteia între limite normale, consumă următoarele alimente cu regularitate:

• „Verzituri aromate” – pătrunjelul, mărarul, leuşteanul, rozmarinul, salvia sau menta fac minuni pentru sănătate. Sunt substituenţi naturali ai sării, despre care ştim cât mult rău face hipertensivilor. 

• Iaurt slab în grăsimi – un iaurt cu 0% grăsimi este foarte bun la micul dejun, fiind mai bogat în calciu şi potasiu decât laptele degresat. 

 

Mereu verde cu pătrunjel

 

Alimente anticolesterol

Colesterolul „rău” se acumulează pe pereţii arterelor şi se transformă în placardele care blochează circulaţia sanguină. Pentru a te feri de astfel de neplăceri, trebuie să menţii nivelul colesterolului rău sub valori maxime şi să creşti nivelul celui „bun”.

• Usturoi – are efect anticolesterol.

• Ulei de măsline extravirgin – bogat în grăsimi monosaturate, acest ulei poate scădea colesterolul în cazul în care-l foloseşti regulat la salate. 

• Migdale – când un adult consumă migdale în fiecare zi, nivelul de colesterol rău din sânge poate scădea cu 13-15 procente.

 

 

Alimente antigreutate

Câteva kilograme în plus sunt îndeajuns pentru a îngreuna activitatea inimii şi a deveni candidata perfectă pentru o boală cardiacă. Pentru a te pune la adăpost de astfel de probleme, ai grijă să consumi:

• Broccoli – este o legumă recomandată mai ales pentru cura de detoxifiere, dar şi pentru slăbit. 3-4 linguri cu broccoli gătit are tot atâtea calorii cât o singură muşcătură de lasagna!

• Portocale – conţin pectină care nu numai că dă o senzaţie de saţietate şi ţine foamea la distanţă, dar contribuie şi la scăderea colesterolului

 

Budincă de broccoli

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE