Uncategorized

Alimentele locale din Ucraina, contaminate dupa 25 de ani de la Cernobil

Text
eCuisine
Sursa
Reuters
Foto
Shutterstock
Laptele, ciupercile sau fructele de padure sunt contaminate inca in unele parti din Ucraina ca urmare a accidentului nuclear de la Cernobil, la 25 de ani de la cel mai mare dezastru nuclear din lume, spune Greenpeace, citat de Reuters.
ciuperci.jpg

 

Organizatia de mediu si-a publicat investigatiile pe teren inaintea unei conferinte internationale pe tema dezastrului nuclear ce va avea loc in Ucraina pe 19 aprilie. Intalnirea a primit o importanta deosebita in contextul dezastrului recent din Japonia.

Investigatia Greenpeace in trei regiuni din Ucraina s-a axat pe contaminarea alimentelor produse local. Rezultatele arata grade variabile de contaminare in mancare precum lapte si produse lactate, ciuperci, fructe de padure si legume radacinoase, precum sfecla si cartofi, care sunt de baza in dieta rurala in Ucraina.

In multe cazuri, prezenta contaminarii era peste limita acceptata pentru copii si adulti,

Cesiu 137 reprezinta o amenintare de lunga durata asupra sanatatii publice, mai ales asupra oamenilor care consuma aceste alimente zilnic, sustin cei de la Greenpeace.

Raportul Greenpeace este critic la adresa guvernului pentru suspendarea monitorizarii regulate a contaminarii hranei in urma cu doi ani. 

Investigatia a fost realizata mai departe de zona de 60km din jurul centralei, zona care a fost declarata nepotrivita pentru locuit.

 

Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE