Alimentele verzi ale sănătăţii

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Le găseşti fie la piaţă, fie în marile magazine, în funcţie de anotimp. Bucură-te de ele!
62shutterstock_241812492.jpg

Orice moment este prielnic pentru o cură bazată pe verzituri. Şi chiar dacă nu ţi-ai propus să ţii o dietă verde, tot e bine să incluzi alimentele de mai jos în meniul tău cât de des.

Rucola
De nelipsit din dieta mediteraneeană, este din ce în ce mai des întâlnită şi prin pieţele din România. Se știe despre ea că protejează împotriva afecţiunilor cardiovasculare și cancerului. Este foarte bogată în vitaminele A și C și calciu.

Spanacul
Foarte bogat în potasiu, vitamina C și fier, spanacul este o legumă de nelipsit din alimentaţia oricărei persoane. Se poate pregăti sub formă de piure sau chiar proaspăt, în salate.

Pătrunjelul
Este o minunăţie a naturii, fiind foarte bogat în vitamine şi minerale. Foloseşte-l şi proaspăt, în salate, nu doar pentru aroma pe care o dă supelor şi ciorbelor.

Salata verde
Te ajută să tratezi constipaţia, insomnia sau anemia. În plus are foarte puţine calorii,
fiind recomandată cu precădere în dietele de slăbit, asezonată cu ulei de
măsline și zeamă de lămâie.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE