Aluat cu unt şi smântână

1.Cerne făina pe masa de aluat. Fă în mijloc o adâncitură și presară sarea.
 
2.Pune smântâna și untul amestecat puţin cu mâna. Din toate aceste ingrediente, plămădește un aluat. Acesta e bine frământat dacă, după ce apeși cu degetul, nu rămâne urmă.
 
3.Adună-l în mijloc, (să fie ca o minge), acoperă-l cu un șervet și lasă-l la rece cel puţin 2-3 ore.
 
4.Întinde din aluat o foaie groasă de 1 cm, după care adună colţurile în mijloc, în așa fel încât să obţii un portofel. Lasă-l la rece cam 30 de minute, după care pregătește din el reţetele favorite.

Poza principala

aluat_cu_smantana_mica.jpg

480 g făină
375 g smântână
450 g unt proaspăt
1 linguriță cu sare

Prepara un aluat de casă ce poate deveni orice plăcinta dorești.
Numar de portii
6
Calorii
645
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE