Aluat de pizza

Framantam primul aluat cu 500g de faina si drojdia la care adaugam apa treptat in timpul operatiunii de framantare, formam un aluat nelipicios si omogen.In cazul in care folositi drojdie granule uscata, drojdia trebuie dizolvata in apa 38fC.La fel procedam si cu cel de al doilea aluat, sarea se dizolva in apa de data aceasta.Cand acesta este gata unim cele 2 aluaturi si framantam energic pt cca 20′.Acoperim cu un prosop de bucatarie umed si dam la dospit intr-un loc ferit de umezeala, racoare si curenti de aer(cca 3h) DE PREFERAT LA O TEMPERATURA CONSTANTA DE 23 °. pana la dublarea volumului.Reluam framantatul pt 5′ si baza pt pizza este gata.Timpul de coacere difera in functie de cuptorul folosit.Ex:la o temperatura de 250° durata este de 12-15 ‘.Spor la pizza!
1kg faina pt pizza(cu un 0)
500ml apa(plata)
25g drojdie de bere proaspata sau 7g uscata
1 lingurita sare de mare
M-am gandit ca un aluat home made e mai potrivit pt a pregati o pizza pe placul familiei.Este originalul retetei pt aluatul pizzei Napoletane.Succesul este garantat deci 🙂
Numar de portii
8
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE