Anghinare gratinata

1.Se curata și se taie in felii de aproximativ 5 mm anghinarea. Se pastreaza in apa rece.

2.Se incalzeste cuptorul la 220 de grade.

3.Se amesteca intr-un castron mare smantana, sucul de lamaie, 3 linguri de parmezan, 2 linguri de pesmet si 1 lingura cimbru.

4.Se scurge anghinarea si se amesteca bine .
5.Se toarna amestecul intr-un vas termorezistent.

6.Se amesteca restul de parmezan si pesmet ,cimbru cu sare si piper dupa gust si se presara anghinarea. Se toarna peste toate cateva picaturi de ulei de masline.

7.Se coace nu mai mult de 30 de minute, anghinarea ar trebui sa ramana crocanta.

Ingrediente (pentru 6 persoane):
– 1 kg de anghinare,
– 30 cl de smantana,
– 4 linguri parmezan ras,
– 3 linguri pesmet ,
– 2 linguri de cimbru,
– sucul de la 1 lamaie,
– sare și piper,
– un pic de ulei de masline;
Un gratin savuros care va merge foarte bine cu carnea de pasare de Craciun.
Numar de portii
6
Calorii
Facebook Comments

Roda45

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE