Ardei copți la borcan fără oțet

1. Spală ardeii, șterge-i cu un șervet de hârtie și pune-i pe un grătar încins, ori o tigaie sau o plită. 

2. Pe măsură ce se coc, pune-i într-un castron metalic, presară sare grunjoasă desupra lor și acoperă să se înmoaie. Astfel, vei curăța acesti ardei copti mult mai ușor de pielițe. 

3. Îndepărtează acum cotoarele și semințele și pune ardeii copți într-o sită, la scurs. 

4. După câteva ore bune, când ai observat că nu mai picură suc din ei, pune fâșiile de ardei în borcanele sterilizate între timp.

5. Alternează straturi de ardei cu piper boabe, 1-2 foi de dafin rupte/pentru fiecare borcan și ulei (îl torni după fiecare strat de ardei). Ai grijă să nu se formeze bule de aer (riști să fermenteze) în interiorul borcanului.

6. Sigilează și dă borcanele cu ardei copti fara otet într-un loc răcoros.

 Morcovi murati

Sos mozaic cu ardei şi stafide

Poza principala

ardei_mici.jpg

ardei (grași, capia)

ulei

sare

piper boabe

foi de dafin

 

Zacuscă de ardei cu miere

Ardeii copți și gustul lor inconfundabil sunt o garnitură de nerefuzat indiferent de anotimp.
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE