Uncategorized

Ardeiul rosu iute la masa te poate ajuta sa slabesti

Text
eCuisine
Sursa
Daily Mail
Foto
Shutterstock
Condimentarea mesei cu ardei rosu iute poate reduce apetitul, ajutandu-te, astfel, sa reduci din kilograme.
ardei.jpg

Cercetatorii de la Purdue University, Indiana, au observat ca ardeii iuti pot reduce foamea, crescand, in acelasi timp, energia consumata.

„Am descoperit ca mancand ardei rosu iute poate ajuta la gestionarea apetitului si la arderea mai multor calorii dupa o masa, mai ales pentru cei care nu mananca destul de condimentat de obicei”, spune, profesorul Richard Mattes, unul dintre cercetatori.

Schimbarile in dieta care nu necesita eforturi mari de implementare, precum presararea de ardei rosu iute tocat marunt, pot fi sustenabile si avantajoase pe termen lung, mai ales daca sunt insotite de exercitii fizice si mancare sanatoasa.

Profesorul explica faptul ca experienta senzoriala de a manca ardei rosu iute poate maximiza procesul digestiv. 

25 de persoane cu o greutate normala, dintre care 13 sunt iubitori de mancaruri condimentate si 12 nu, au participat la studiul de sase saptamani. Cei care nu mananca alimente condimentate de obicei au ales gramajul de 0,3g de ardei iute consumat la masa in timpul studiului, iar ceilalti au ales gramajul de 1,8g.

Consumul de ardei iute a cresut temperatura corpului si a dus la scaderea foamei si arderea de calorii. Ceretatorii au observat ca la cei obisnuiti cu ardeii iuti efectul nu era atat de eficient ca la cei care nu mananca de obicei mancare condimentata.

Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE